retraite

yoga en mindfulness vakantie in de dordogne

Misschien is het tijd om te zijn wie je bent

om te voelen wat je nodig hebt

om te ervaren wat je verlangt

van het leven

van jezelf

kus jezelf wakker….

het is tijd

om je plaats in te nemen.


yoga, mindfulness en… vakantie

Zo halverwege tussen de zomervakantie en het eindejaar, trekken we ons een week terug in de stilte van de herfst, het seizoen dat uitnodigt tot vertraging en naar binnen keren.

Ik wil je daarbij helpen met yoga, meditatie, mindfulness en compassie. Ik voel wat leeft in de groep en pas me daarop aan. Vanuit alle eenvoud, minder is meer. Veel stilte toelatend…

Naast dit programma ben je in een prachtige, inspirerende omgeving. Je kan genieten van de tuin en de bossen, maar je kan ook verderweg de omgeving ontdekken. Gastvrouw Ellen vertelt graag over alle bezienswaardigheden waar je alleen of in groep naartoe kan.


programma

Zondag vanaf 17 uur ben je van harte welkom.
Om 19.30 uur is er een welkomstdiner.

Van maandag tem vrijdag ziet het programma er als volgt uit:
7.30u tot 8u initiatie in verschillende vormen van stiltemeditatie

*

8u tot 9u ontbijten

*

9.30u tot 11.30 mindful of yin yoga en meditatie of mindfulness oefening

*

12.30u tot 13.30u lunch

*

In de middag ben je vrij om te wandelen of fietsen (zelf meebrengen) in de natuur, bezienswaardigheden te bezoeken, of gewoon tijd om niets te doen. Je bent trouwens ook vrij om de vaste onderdelen over te slaan. Je wordt aangemoedigd datgene te doen dat voedend is voor jou.

*

18.30u tot 19.30u avondeten

*

20u tot 21.30u restorative yoga en meditatie of yoga nidra

! Van de ochtend tot de middag en ’s avonds na het avondmaal verblijven we in stilte !

Het programma eindigt zaterdagochtend na het ontbijt.

praktisch

Je hoeft geen yoga ervaring of een soepel lichaam te hebben. Iedereen is welkom. Makkelijk zittende kleding volstaat. Alle materiaal is aanwezig, maar misschien wil je eigen mat, kussen of extra dekens mee.

Zijn er speciale dieetwensen of andere zaken die aandacht vragen, dan hoor ik dat graag.

 
 

de streek

In het glooiende landschap van de Perigord Noir, heeft de tijd stil gestaan. In deze landelijke omgeving vindt u de statige, voormalige boerderij Clos de la Comtesse op een van de mooiste plekken in Frankrijk. Het landgoed wordt omringd door 15 ha. tuinen, weilanden en bossen. Ooit was hier sprake van een bruisend boerenbedrijf maar nu is het een oase van rust, in de omgeving van historische steden als Sarlat, Domme en Rocamadour, nabij de rivier de Dordogne.

historie

Rond 1970 wordt het geheel aangekocht, als een ruïne, door Gravin van Limburg Stirum, die het geheel vervolgens jarenlang restaureerde. Stallen werden verbouwd tot gîtes en de koeienstal werd omgetoverd tot de gezellige monumentale Oranjerie, die multi-inzetbaar is, bijvoorbeeld als ontmoetingsruimte of atelier. Zij heeft de prachtige tuinen aangelegd die op terrassen gelegen zijn rondom de gebouwen. De tuinen zijn onderling bereikbaar door trappen en kunnen afgesloten worden. De tuinen hebben verschillende thema’s en zijn alle ommuurd.

accommodatie

De entree tot de verschillende gebouwen bevindt zich in de Cour, een mooie binnentuin, centraal gelegen en afsluitbaar. Vanaf de Cour heeft u betoverend uitzicht over de landerijen en bossen. Tegenover het woonhuis in de Cour bevinden zich de bijgebouwen, nu twee rustieke gîtes met een Oranjerie. In een oude citerne, onder één van de gebouwen, bevindt zich een verrassend verwarmd zwembad.

genieten

In de omgeving van Clos de la Comtesse kun je heerlijk wandelen door de notenboomgaarden, bossen en landerijen of slenteren over de markten en door de straatjes van de vele pittoreske dorpjes. Er valt veel te bezichtigen; grotten met prehistorische muurschilderingen, middeleeuwse kastelen, prachtige tuinen. Je kunt er fietsen, kanoën, golfen, tennissen, zwemmen, klimmen en in het weekend in het seizoen, de onvergetelijke vide greniers (vrijmarkten) bezoeken. Culinair gezien is de Dordogne ook om te smullen! De overheerlijke Franse keuken is in ruime mate vertegenwoordigd en in het seizoen is een bezoek aan een marché gourmand, te vinden in de meeste dorpen in de omgeving, een aanrader. Je kunt er aan lange tafels, alleen of samen met de locale bevolking, kennismaken met de plaatselijke lekkernijen en specialiteiten van de omgeving.

 
 

 


 


 


 


 


 


praktisch

prijs

Er zijn 2 ruime gîtes en per gîte meerdere bedden. Gîte jardin heeft 2persoonbed, badkamer en keuken. Gîte cour heeft 2 aparte slaapkamers, 1 met 2persoonbed en andere kamer met 4 bedden. De kamers hebben elk eigen badkamer en een gedeelde keuken.

In het gebouw zelf zijn nog 3 kamers met eigen of gedeelde badkamer.

Voor een gedeelde kamer is de prijs 800 euro per persoon, all in, exclusief vervoer en exclusief 1 Franse maaltijd op locatie. Er komt een toeslag van 150 euro bovenop voor eigen kamer.

Minimum aantal deelnemers is 4, maximum aantal is 8.

bij de prijs inbegrepen

-6 overnachtingen

-6x ontbijtbuffet

-5x lunch

-5x diner

-alle drankjes in huis, vers fruit

-5x ochtendyoga, meditatie en mindfulness

-5x restorative yoga in de avond

-gratis vervoer voor middagprogramma

-gediplomeerd yoga docent en mindfulness & compassie trainer en reisbegeleiding door gastvrouw/eigenaar

NIET bij de prijs inbegrepen

-1 restaurant bezoek

-eigen uitgaven voor middagprogramma

-reiskosten naar de Dordogne

-eventuele retour transfer naar luchthaven (prijs afhankelijk van aantal personen)

-reis- en annuleringsverzekering

bereikbaarheid

Rechtstreeks met de auto: vanaf Nederland ongeveer 1000 km.

Met het vliegtuig: de dichtstbijzijnde luchthaven is Bergerac. Er zijn goede autoverhuur mogelijkheden op de luchthaven van Bergerac. Via een prachtige historische route bent kom je na ongeveer 1.30 uur bij Clos de la Comtesse.

Met de trein: aankomst in Gourdon, 10 minuten met de auto vanaf Clos de la Comtesse.

Er zal een carpoollijst worden aangemaakt, zodat rij uren en kosten kunnen gedeeld worden.


vragen of aanmelden

martine@mindfulbox.nl