Yoga

mindful yoga

Mindfulbox biedt verschillende vormen van mindful yoga aan.

Yoga kan enkel om fysieke redenen worden beoefend, om sterker of leniger te worden. Bij mindful yoga gaat het niet om de fysieke prestatie. We gaan uit het hoofd, in het lichaam en we gaan voelen. Van het doen gaan we naar het zijn. Ademhalings- en meditatieoefeningen zijn een vast onderdeel.

Deze lessen zijn dan ook voor iedereen geschikt. Er is de tijd om een yoga houding aan te nemen, helemaal aangepast aan jouw lichaam. Je hoeft niet jong, gezond, lenig of sportief te zijn. Je hoeft niet eens yoga kleding aan. Er is geen vergelijk. Ik bied je een veilige plek om thuis te komen in je lichaam.

voor wie?
*Je hebt stress en wilt graag tot rust komen.

*Je wilt meer lichaamsbewustzijn; wat voel ik nu eigenlijk? Dit is helpend om in het dagelijks leven sneller spanningen op te merken en het geeft je meer keuzevrijheid.

*Je gaat steeds over je grenzen heen. Mindful yoga leert je je grenzen kennen en hoe jij omgaat met die grenzen. Door dit meer bewust te ervaren, kan je op tijd ‘stop’ zeggen. En wat je leert op de mat, neem je mee in je dagelijkse leven.

*Je hebt veel spanningen in je lichaam. Vaak worden niet gewenste emoties opgekropt en verharden ze het lichaam. Bij mindful yoga keren we dit proces om. Heel omzichtig leren we naar die harde plekken te gaan, er naar toe te ademen, en de emoties en spanningen weer los te laten.

personal yoga
Liever thuis yoga, op een plek die vertrouwd is en liever geen gedoe met reistijd en parkeren? Of misschien heb je zo je redenen om dit liever privé te ontvangen, een specifieke wens of een lichaam met extra gebruiksaanwijzing. Of wil je echt maatwerk.
Allemaal goede redenen om deze formule te kiezen.

hoe het werkt
Op deze site vind je alle vormen van yoga die ik aanbied.
We hebben een telefonische intake waarbij we elkaar leren kennen. Misschien heb je al een voorkeur of weet je zeker wat je nodig hebt. Misschien kan ik je daar nog in helpen.
Dan beslis je of we een afspraak maken voor een eerste les en dan kom ik naar je toe met al het nodige materiaal.

Later neem ik contact met je op om te evalueren. Ik kan de les aan jou persoonlijk geven, maar het is ook mogelijk om familie of vrienden mee te laten doen.

tarieven
Een les van 1.15 uur kost 55 euro en alle nodige materialen neem ik mee. Voor elke persoon extra komt er 10 euro bij.
Voor tarieven voor een grotere groep of meer info, graag even mailen naar martine@mindfulbox.nl

 

 

yin yoga

Bij yin yoga doen we zittend en liggend oefeningen op de mat. We nemen de tijd om de asana of yogahouding aan te nemen die precies bij ons lichaam past, en er zijn riemen, blokken, kussens en dekens om ons hierin te ondersteunen. We zoeken wat weerstand op, en leren daar gaandeweg in te ontspannen.


lees meer ….

 

restorative yoga

Waar we bij yin yoga nog enige weerstand opzoeken, gaat het bij restorative yoga enkel om de ontspanning van lichaam en geest. Hulpmiddelen als bolsters (grote kussens), blokken en veel dekens worden hier maximaal ingezet om het lichaam zo comfortabel mogelijk te laten ontspannen in een houding.


lees meer ….

 

yoga nidra

Yoga nidra betekent ‘yoga slaap’. Tijdens yoga nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen. Je ligt zo stil mogelijk op je mat, comfortabel met kussens en dekens. Mijn stem begeleidt je door de verschillende fases van de beoefening.


lees meer ….

fascia fit

Deze les situeert zich tussen de yoga en fysiotherapie in. Met een softroller en fascia ballen maken we de blokkades los in het bindweefsel*. Op een trage, zachte en subtiele manier kunnen we zo pijn verlichten, het zelfhelend vermogen aanspreken en meer ontspanning vinden.


lees meer ….

 

hatha yoga

Hatha yoga is de meest bekende yogavorm in het Westen en ook de basis waaruit de andere yogastijlen zijn voortgekomen. Hatha is opgebouwd uit ademhaling of pranayama, de beoefening van de houdingen of asana’s en tenslotte meditatie.


lees meer ….