Yoga

yoga

De mindfulbox biedt verschillende vormen van mindful yoga aan. Hiermee bedoel ik dat het niet om de fysieke prestatie gaat, niet om de blitse yoga pakjes en niet om streven. We gaan uit het hoofd, in het lichaam en gaan daar nieuwsgierig alle ervaringen onderzoeken. Deze lessen zijn dan ook voor iedereen geschikt. Er is de tijd om een yoga houding aan te nemen, helemaal aangepast aan jouw lichaam. En ieder lichaam, met wat voor beperking ook, is hier welkom. Je hoeft niet jong, gezond, lenig of sportief te zijn. Er is geen vergelijk. Dit is een veilige plek om thuis te komen in je lichaam.

Dit als algemene regel. Hieronder staan de verschillende yoga vormen kort uitgelegd. Misschien kom je er al lezend meteen achter wat bij je past. Maar misschien kan je je ook een keer laten verrassen. Een ervaring is niet altijd onder woorden te brengen. De privélessen zijn in het Energiehuis in Dordrecht of aan huis (zie personal yoga).

yin yoga

Bij yin yoga doen we zittend en liggend oefeningen op de mat. We nemen de tijd om de asana of yogahouding aan te nemen die precies bij ons lichaam past, en er zijn riemen, blokken, kussens en dekens om ons hierin te ondersteunen. We zoeken wat weerstand op, en leren daar gaandeweg in te ontspannen.


lees meer ….

restorative yoga

Waar we bij yin yoga nog enige weerstand opzoeken, gaat het bij restorative yoga enkel om de ontspanning van lichaam en geest. Hulpmiddelen als bolsters (grote kussens), blokken en veel dekens worden hier maximaal ingezet om het lichaam zo comfortabel mogelijk te laten ontspannen in een houding.


lees meer ….

yoga nidra

Yoga nidra betekent ‘yoga slaap’. Tijdens yoga nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen. Je ligt zo stil mogelijk op je mat, comfortabel met kussens en dekens. Mijn stem begeleidt je door de verschillende fases van de beoefening.


lees meer ….

fascia fit

Deze les situeert zich tussen de yoga en fysiotherapie in. Met een softroller en fascia ballen maken we de blokkades los in het bindweefsel*. Op een trage, zachte en subtiele manier kunnen we zo pijn verlichten, het zelfhelend vermogen aanspreken en meer ontspanning vinden.


lees meer ….

hatha yoga

Hatha yoga is de meest bekende yogavorm in het Westen en ook de basis waaruit de andere yogastijlen zijn voortgekomen. Hatha is opgebouwd uit ademhaling of pranayama, de beoefening van de houdingen of asana’s en tenslotte meditatie.


lees meer ….

personal yoga

Liever thuis yoga, op een plek die vertrouwd is en liever geen gedoe met reistijd en parkeren? Of misschien heb je zo je redenen om dit liever privé te ontvangen, een specifieke wens of een lichaam met extra gebruiksaanwijzing. Of wil je echt maatwerk.


lees meer ….