ervaringen

ervaringenreacties van deelnemers aan ACT

Sanne:
Martine kan dwars door je heen kijken en voelen waar je zelf niet bij kan. Ze brengt je in contact met jezelf, een confronterende maar oh zo belangrijke reis voor mij (en ik denk vele anderen).
Ik heb eerst een mindfulness cursus bij haar gevolgd en volg momenteel haar ACT cursus. Ze is enorm betrokken, eerlijk, invoelend en weet zichzelf ook kwetsbaar op te stellen. Ik voelde meteen een klik met haar, wat heel prettig was, en ze blijft me fascineren met haar inzichten en rust. Door mijn analyserende aard kan ik soms verstrikt raken in gedachten, maar zij grijpt op de juiste momenten in om zo terug naar de kern te kunnen gaan.
Martine reikt je iets aan waar je de rest van je leven iets aan hebt, een bijzondere kans die ik niet had willen missen.
***

reacties van deelnemers aan de mindfultraining

Roger Theunissen:
Met plezier aan deze cursus mee gedaan.
Ben zelf nogal een onrustig type, het is fijn voor jezelf om dan ook echt de vooruitgang te zien na een bepaalde tijd.
In de lessen luistert iedereen naar elkaar, niemand praat er tussendoor, het geeft een goed gevoel.
Fouten bestaan er niet, je krijgt de mogelijkheid om over dingen na te denken en je wordt niet veroordeeld.
Kortom heel erg leerzaam maar ook leuk om aan mee te doen.

***

Reyhan:
In aug-sept 2021 heb ik bij Martine cursus mindfulness gedaan. Voordat ik besloot mee te doen, had ik een intake gesprek en tijdens dit gesprek heb ik direct besloten om de cursus bij Martine te doen. Zij heeft toen ruim de tijd genomen om met aandacht naar mij te luisteren en we hadden meteen een klik. Ook persoonlijk, face-to-face tijdens de cursus, heb ik haar als een warm en betrokken persoon ervaren. Alles in haar doen straalt rust uit. De lessen waren goed opgebouwd, de meditaties waren duidelijk en ze was heel stipt met haar nazorg en reacties bij vragen. Hoe je deze cursus aanpakt, wat je met de input doet, is aan jou maar deze cursus kun je gerust bij Martine doen.


***

Annette uit Utrecht, online training:
“Martine is een fijne trainer. Haar wijze woorden, de manier van feedback is direct maar niet veroordelend. De training is praktisch van aard en niet zweverig, dit sprak mij enorm aan.”

***

“Ten eerste straalt Martine heel veel rust uit, wat een onmisbare component is als je mindfulness coach bent. Deze rust en sereniteit weet zij op een mysterieuze manier over te brengen naar de ander. Dat maakt haar zeer geschikt voor de job! 

Ten tweede weet zij door jou heen te kijken. Zij voelt of je tevreden, geaggiteerd, ontspannen of gespannen bent. Zij doet er onmiddellijk iets mee en vervolgens schakelt zij en past zij haar programma aan jouw behoeftes aan. Dat is bijzonder knap.

Ten derde luistert zij aandachtig en plaatst kritische noten hier en daar om je verder te brengen.
Kortom Martine heeft alle ingrediënten in huis om goed te coachen. Ik zou haar iedereen adviseren.”

***

Vic:
Een training mindfulness was voor mij als een sprong in het duister, waarvan ik instinctief wist dat het nodig was. Toen ik Martine leerde kennen was er direct vertrouwen en kon ik deze stap zetten. Ik volgde haar groepstraining van acht weken met vijf andere. Als een van ons soms even moeite had met de opdrachten of zichzelf, loodste Martine ons vakkundig, rustig en passend op de persoon. Martine heeft mij de basis bijgebracht en het is nu mijn taak om dit uit te bouwen. Met een dagelijkse 3 korte en één lange oefening werk ik aan mezelf. Het doet me goed.


***

Mathijs:
“Ik heb de mindfulness training als verrijkend ervaren. Direct bij de eerste sessie kon ik er al dingen uit halen die mijn leven verrijkten, puur door meer mindful te zijn. De begeleiding van Martine vond ik erg prettig, persoonlijk en professioneel.”


***

“Martine is een bijzondere trainer met haar hart op de juiste plek. Tijdens de training is de balans tussen individuele aandacht en aandacht in de groep prima verdeeld. Er is ruimte om zaken te delen, maar ook om zaken voor je te houden als dat beter voelt. De training zelf heeft mij veel inzicht gebracht in mijn eigen patronen en gedachten. Ik ben nu vaker in staat om een keuze te maken voordat ik handel/ reageer een ben milder voor mezelf. Martine laat ruimte voor wat er gebeurt, maar weet ook de lijn van de training vast te houden. Schroomt ook niet om haar eigen leerpunten te delen. Hierdoor besef je dat we allemaal blijven ontwikkelen en leren, ook de trainer.”


***

“In 2017 begon ik met het volgen van yin yoga bij Martine. Haar lessen zijn rustgevend, oprecht en vol compassie. In 2018 vertelde Martine dat zij een cursus Mindfulness ging geven. Het klonk interessant, maar ik twijfelde of ik er iets aan zou hebben. Eind december 2018 kreeg ik een depressie met angst- en paniekaanvallen. Het was ook het moment om mij eventueel op te geven voor de cursus. In een diepgaand en intens gesprek heb ik uiteindelijk besloten mee te doen. Ik heb er geen seconde spijt van gehad.
Ik heb in die 8 weken zoveel levenslessen geleerd van Martine, bijvoorbeeld: iedereen worstelt met onzekerheid en verdriet, je hoeft niet altijd goed te zijn, behandel jezelf zoals je een ander behandelt, dus wees niet te streng! Nu kun je denken, dat weet ik al, maar in deze lessen viel niet het kwartje, maar de hele euro, zeg maar. Iets weten en iets ervaren zijn twee verschillende dingen.
Met intense gedichten, verhalen en meditatieoefeningen heeft Martine de hele groep naar een niveau hoger getild in het begrijpen van onszelf in het hier en nu.
Wat mij zo aanspreekt aan Martine is haar luisterend oor, haar zachtheid, haar rust. Ze kan als geen ander je laten weten en voelen dat je ertoe doet, dat alles komt en gaat en dat alles oké is.
Mijn depressie heb ik aangepakt met medicatie, psychologische ondersteuning én mindfulness. Ik ben ervan overtuigd dat alle drie een buitengewone invloed hebben in het me weer beter voelen.
Mindfulness. Ik kan het iedereen aanraden.


***

“Balans, dan denk ik aan Martine. Je bent wat je zegt. En dat inspireert. Zowel je kracht en rust als kwetsbaarheid zijn erg helpend geweest en zorgden voor een veilige sfeer. Geen trucjes, maar doorleefde wijsheid. Dank je.”reacties van de deelnemers aan de retraite

Harmony Pattyn:
Deze retraite heeft me veel inzichten gebracht, ik heb enorm veel bijgeleerd. Het waren twee super ontspannende, leerrijke dagen. Sylvie en Martine zijn heel rustgevend en aangenaam in hun begeleiding. Je voelt je meteen op je gemak. Het eten was ook heel lekker. Zeker een aanrader!!

***

Laurence Dusselier:
Ik begon aan deze yogacursus met het idee mij te ontspannen en bij te leren, maar ik stap weg met enkele mooie inzichten en verhalen, emotionele inzichten en goede puntjes om aan/mee te werken in de toekomst. Een waardevolle retraite in een rustgevende setting.

***

Laurien De Grande:
Super tweedaagse, de intentie om hier tot rust te komen en te zakken is helemaal geslaagd. Martine haar zachte en rustige energie zorgt voor een veilig en comfortabel gevoel. Het eten was heerlijk! Verhouding yoga en tussen de paarden was prima. Vond het zeer leerrijk, interessant en rustgevend. Precies terug meer opgeladen en energie. Bedankt!