ervaringen

ervaringen

reacties van deelnemers aan de mindfultraining

***
“Ten eerste straalt Martine heel veel rust uit, wat een onmisbare component is als je mindfulness coach bent. Deze rust en sereniteit weet zij op een mysterieuze manier over te brengen naar de ander. Dat maakt haar zeer geschikt voor de job! 

Ten tweede weet zij door jou heen te kijken. Zij voelt of je tevreden, geaggiteerd, ontspannen of gespannen bent. Zij doet er onmiddellijk iets mee en vervolgens schakelt zij en past zij haar programma aan jou behoeftes aan. Dat is bijzonder knap.

Ten derde luistert zij aandachtig en plaatst kritische noten hier en daar om je verder te brengen.
Kortom Martine heeft alle ingrediënten in huis om goed te coachen. Ik zou haar iedereen adviseren.”

******
“Martine is een bijzondere trainer met haar hart op de juiste plek. Tijdens de training is de balans tussen individuele aandacht en aandacht in de groep prima verdeeld. Er is ruimte om zaken te delen, maar ook om zaken voor je te houden als dat beter voelt. De training zelf heeft mij veel inzicht gebracht in mijn eigen patronen en gedachten. Ik ben nu vaker in staat om een keuze te maken voordat ik handel/ reageer een ben milder voor mezelf. Martine laat ruimte voor wat er gebeurt, maar weet ook de lijn van de training vast te houden. Schroomt ook niet om haar eigen leerpunten te delen. Hierdoor besef je dat we allemaal blijven ontwikkelen en leren, ook de trainer.”
******
“In 2017 begon ik met het volgen van yin yoga bij Martine. Haar lessen zijn rustgevend, oprecht en vol compassie. In 2018 vertelde Martine dat zij een cursus Mindfulness ging geven. Het klonk interessant, maar ik twijfelde of ik er iets aan zou hebben. Eind december 2018 kreeg ik een depressie met angst- en paniekaanvallen. Het was ook het moment om mij eventueel op te geven voor de cursus. In een diepgaand en intens gesprek heb ik uiteindelijk besloten mee te doen. Ik heb er geen seconde spijt van gehad.
Ik heb in die 8 weken zoveel levenslessen geleerd van Martine, bijvoorbeeld: iedereen worstelt met onzekerheid en verdriet, je hoeft niet altijd goed te zijn, behandel jezelf zoals je een ander behandelt, dus wees niet te streng! Nu kun je denken, dat weet ik al, maar in deze lessen viel niet het kwartje, maar de hele euro, zeg maar. Iets weten en iets ervaren zijn twee verschillende dingen.
Met intense gedichten, verhalen en meditatieoefeningen heeft Martine de hele groep naar een niveau hoger getild in het begrijpen van onszelf in het hier en nu.
Wat mij zo aanspreekt aan Martine is haar luisterend oor, haar zachtheid, haar rust. Ze kan als geen ander je laten weten en voelen dat je ertoe doet, dat alles komt en gaat en dat alles oké is.
Mijn depressie heb ik aangepakt met medicatie, psychologische ondersteuning én mindfulness. Ik ben ervan overtuigd dat alle drie een buitengewone invloed hebben in het me weer beter voelen.
Mindfulness. Ik kan het iedereen aanraden.”
******
“Balans, dan denk ik aan Martine. Je bent wat je zegt. En dat inspireert. Zowel je kracht en rust als kwetsbaarheid zijn erg helpend geweest en zorgden voor een veilige sfeer. Geen trucjes, maar doorleefde wijsheid. Dank je.”
***