ZEN meditatie en coaching

zen MEDITATIE & COACHING

Al jarenlang beoefen ik zen meditatie. Vanaf mijn eerste proefles voelde ik dat dit helemaal bij mij hoort. 
Zen is best eenvoudig. Behalve een kussen heb je eigenlijk niets nodig. Je kan het altijd en overal doen. Gewoon zitten. 
Zen is best moeilijk. Omdat je niet veel nodig hebt, heb je ook geen excuus om het niet te doen. Je hebt discipline nodig. En gewoon zitten blijkt soms erg moeilijk te zijn, want je kan ook niet weglopen. 
Toch kies ik dagelijks voor zen. Want zen heeft me gebracht waar ik nu ben. Inzicht in mijn eigen bubbels heeft mij een vrijer mens gemaakt.

***

Een client die de mindfulness training had gevolgd, zag ik niet in beweging komen om ook echt iets te gaan doen met al de verworven inzichten. Mijn advies was om eerst maar eens te leren mediteren in een groep, maar ik kreeg de vraag teruggekaatst of ik dit proces wou begeleiden. 
Dit was tot nu toe het traject dat me de meeste voldoening en blijheid gaf. Want ik zag de client inderdaad in beweging komen. Bovendien ging het ook veel sneller dan vooraf bedacht. De inzichten zaten al klaar, die moesten gewoon al zittend even doorsijpelen naar een dieper niveau.

 

 

leren mediteren

Wil je graag leren mediteren, maar zie je veel beren op de weg? Lees verder!


lees meer ….

 

zen coaching

Bij ZEN coaching is de voorwaarde dag je gedurende het traject gaat mediteren. Waarom? Lees verder!


lees meer ….