Over Martine

Over Martine ….

In 2010 kwam yoga in mijn leven uit fysieke noodzaak. Ik begon met de poweryoga in de sportschool, maar voelde de noodzaak om de houdingen ook echt te begrijpen en volgde een hatha opleiding. Mijn enige ambitie was mijn eigen lichaam beter leren kennen, maar ik werd al snel gevraagd om les te geven. Dit verdiepte mijn eigen proces; learning by teaching is me op het lijf geschreven.


En zo kwam dat ik steeds meer ging vertragen en verstillen, en ik zag dat dat ook echt iets teweeg bracht bij mensen. Zij die op mijn pad komen hebben niet de ambitie om een been in de nek te leggen, maar zijn op zoek naar de weg naar binnen, net als ik. Zo kwam ik bij de zachte yin yoga terecht en recent kwam daar de nog tragere en zachtere restorative yoga en yoga nidra bij.
Mijn laatste liefde heet fascia fit. Hoewel ik yin en restorative yoga vooral geef omdat ik zo houd van het meditatieve aspect, kreeg ik veel positieve feedback van yogi’s over herstel van hun lichaam. Daarom wou ik me gaan verdiepen in het bindweefsel en zo kwam ik bij Fascia Fit terecht.

Het lijkt of hier mijn puzzel vervolmaakt wordt. Ik word geraakt door hoe het bindweefsel letterlijk alles verbindt en ook als tussenlaag fungeert tussen lichaam en emoties. Het verklaart voor mij veel van wat ik zie en voel gebeuren op de mat.

Yoga bracht me ook de noodzaak om me te bekwamen in meditatie, mindfulness en compassie. Het ene kan voor mij niet zonder het andere. Je kan het zien als telkens in een laag dieper komen, maar ook als verschillende deuren die naar hetzelfde leiden; terugkomen bij jezelf en heling.
Naast dat ik trainingen in mindfulness en compassie geef, neem ik deze kwaliteiten ook mee in de yoga.


***
Opleidingen
Mindfulness trainer categorie 1, registratienummer 20191353 – SeeTrue
Workplace Mindfulness Trainer – SeeTrue
Compassie trainer MBCL – Frits Koster en Eric van den Brink
~
HBO kinesiologie gestart in januari 2020 – Opleidingscentrum Espavo
~
Pralaya yoga (in opleiding) – Yogasite Breda
Hatha yoga – Integrale yoga Rotterdam
Yoga nidra – Diana Aben
Fascia Fit – Miranda Tabak
Restorative yoga – Veda Ela Yogasite
~
Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen – Vrije Universiteit Brussel
Gezondheidstherapeut – EAng
Herborist – Syntra